How well do you know your presidential trivia?

Monday is President's Day, in honor of George Washington's birthday.

Do you know your presidential trivia? Take this quiz to see just how much you know about the men who have held the highest office in the United States.

Question 1:

Who was the first president to live in the White House?

A. George Washington
B. John Adams
C. James Madison
D. John Quincy Adams

Answer: John Adams. George Washington and Adams originally lived in the President's House in Philadelphia, Penn. Adams moved to the White House in Nov. 1800.

Question 2:

How many men have served as the president of the United States?

A. 44
B. 57
C. 43
D. 41

Answer: Barack Obama is named as our 44th president, but there have only been 43. Grover Cleveland is counted twice, as our 22nd and 24th president, after he was elected for two non-consecutive terms.

Question 3:

Who was the first president to appear on television?

A. Harry S Truman
B. John F. Kennedy
C. Richard Nixon
D. Franklin D. Roosevelt

Answer: Franklin D. Roosevelt made his first television appearance in 1939 from the New York World's Fair.

Question 4:

Name two of the three presidents who died on July 4.

(Hint: All of them were presidents before the Civil War.)

Answer: John Adams, Thomas Jefferson and James Monroe all died on July 4. Adams and Jefferson both passed on the same day in 1826; the nation's 50th birthday.

Question 5:

What does the "S" stand for in Harry S. Truman's name?

(Hint: It doesn't stand for "Show-Me State.")

A. The "S" is not an initial and does not stand for anything. It was chosen to honor both of his grandfathers, Anderson Shipp Truman and Solomon Young.

Question 6:

Who was the only president never to marry?

A. James Buchanan
B. Thomas Jefferson
C. Grover Cleveland
D. Millard Fillmore

Answer: James Buchanan. He had his niece act as hostess at White House parties.

Question 7:

Which college has the most presidents as alumni?

A. Yale
B. Harvard
C. Princeton
D. Duke

Answer: Harvard; John Adams, John Q. Adams, Teddy Roosevelt, Franklin D. Roosevelt, Rutherford B. Hayes, John F. Kennedy, George W. Bush and Barack Obama all graduated from the university.

Question 8:

Which president designated the first national park?

A. George Washington
B. Abraham Lincoln
C. Ulysses S. Grant
D. John Adams

Answer: Ulysses S. Grant created Yellowstone National Park in 1872.

Question 9:

Who was the first president to be impeached?

A. Richard Nixon
B. Bill Clinton
C. Theodore Roosevelt
D. Andrew Johnson

Answer: Andrew Johnson. He was impeached on Feb. 24, 1868 after a battle among political parties over Reconstruction policies.

Question 10:

Who was the only person who was never elected as vice president or president, but held both offices?

A. James Monroe
B. Millard Fillmore
C. Gerald Ford
D. Lyndon B. Johnson

Answer: Gerald Ford. He was appointed as vice president by Richard Nixon, and then took over when Nixon resigned.

How did you do? How many answers did you get right? Leave a comment below and let us know!

Print this article Back to Top

Comments